ISI Symposium – Dag 2 | Top 10 ting jeg lærte…

Jacob Strøm
Jacob har en kandidatgrad i Idræt (performance) samt en bachelor i Idræt (talentudvikling) fra Aalborg Universitet. Derudover har Jacob adskillige certificeringer på højt internationalt niveau såsom EXOS Performance Specialist, FC Barcelona Sports Nutrition, ICANS Nutritional Medicine Profiler, Poliquin BioSignature Level 1, Poliquin Performance Specialist (PICP) Level 2 samt Precision Nutrition Exercise & Sports Nutrition. Over de sidste 6 år har Jacob specialiseret sig i online & personlig træning og har arbejdet med mere end 1000 klienter, og hjulpet dem med at performe bedre i deres sport, tabe fedt, opbygge muskelmasse og ændre livsstil. Ligeledes har Jacob hjulpet både mandlige og kvindelige professionelle fodbold spillere på højeste niveau i ind- og udland, håndboldspillere og andre atleter med performance optimering gennem bedre kost og træning. Med Jacob som træner, handler det ikke bare om at løfte vægte og spise efter en kostplan, men om at optimere din sundhed, så din krop giver dig de resultater du fortjener!

Hold da op – så gik der endnu en dag! Dagen i dag bød på endnu bedre oplæg, mere viden og flere redskaber til værktøjskassen.

 

Jeg vil igen forsøge at koge det ned til en top 10 over de ting jeg har lært i dag(fået genopfrisket), og som jeg kan bruge hos mine klienter og mig selv.

 

  1. Vi ved alle sammen at når vi spiser kulhydrat udskiller vi insulin, men dette er rent faktisk fase 2. Fase 1 starter med udskillelsen af Glucagon Like Peptide-1 (GLP-1), hvilket giver et større spike i insulin og derfor også holder blodsukker niveauet lavere over tid.
  2. Når vi indtager sødestoffer såsom aspartame, sucralose osv. udskilles GLP-1 ligeledes, hvilket har en påvirkning på vores insulin følsomhed over tid. Dette betyder nødvendigvis ikke at vi aldrig kan drikke light produkter, men betyder at indtaget bør minimeres.
  3. Der findes sunde og usunde fedtceller. Sunde fedtceller udskiller mindre leptin og mere adiponectin (hjælper på blodsukker regulation og fedt forbrænding). Usunde fedtceller udskiller mere leptin og mindre adiponectin. En større udskillelse af leptin kan mindske sensitiviteten for leptin – det betyder at det bliver svære for at os at mærke når vi er mætte…
  4. Kronisk højt blodsukker fører til: 1) øget cortisol sensitivitet => øget cortisol udskillelse => øget muskelnedbrydning, 2) lavere testosterone niveau hos mænd og lavere østrogen niveau hos kvinder, 3) øget inflammation.
  5. Det er almen kendt at fedme fører til inflammation, men flere og flere studier viser at inflammation fører til fedme/overvægt.
  6. Man kommer rigtig langt med bedre spise vaner! 5-10-15-20 metoden virker ofte super godt! Tag 5 dybe vejrtrækninger inden dit måltid. Læg dit bestik fra dig i 10 sekunder efter hver bid. Brug 15 minutter på hvert måltid. Gå 20 minutter efter hvert måltid. Stop med at spise når du ikke længere er sulten, ikke når du er prop mæt.
  7. Din fordøjelse har brug for pause! Det får den ikke hvis du spiser 5 eller flere måltider om dagen!
  8. Din krop ændre sig hele tiden, og vil under forskellige forhold reagere forskelligt på forskellige stress faktorer. Det betyder at planen der fik dig fra 130 til 100 kg, ikke nødvendigvis vil få dig fra 130 til 100 kg igen året efter. Eller videre fra 100 til 80 kg.
  9. Vi skal fokusere MEGET mere på hvordan vi minimere stress og optimere vores restitution… rigtig mange tænker hele tiden mere træning, mindre søvn, mere arbejde og mindre mad. Men i virkeligheden handler det i mange tilfælde om mindre og bedre træning, mere og bedre søvn, mindre arbejde og mere/bedre mad. “You can not out-train a bad diet!”
  10. Ingen spiser noget ved et uheld! Du er i fuld kontrol over hvad du putter i din mund, tygger og sluger, og det er 100% dit ansvar, hvad som står i dit køleskab. Drop undskyldningerne, tag ansvar og få resultater!

Nu står den på 9-10 timers søvn, så hovedet kan få en pause inden den i morgen står på cirkus træning med Dr Eric Serrano hos Irish Strength Institute.

Latest News

20 ting du skal overveje når du laver dit træningsprogram.

Et træningsprogram er ikke bare et træningsprogram. Der er massevis af faktorer, som skal overvejes før du laver dit program. Det handler ikke bare...

6 tips til en bedre søvn!

"... du kan sove når du bliver gammel!" Hvor mange gange har vi ikke hørt den, eller selv sagt det når arbejdet, træningen eller...

Mere end bare et før og efter billede…

Før og efter billeder er oftest super populære, og er også et ekstremt godt redskab at bruge til at måle en klients fremgang. Nogle...

5 begynderfejl du skal undgå!

Når man har været træner og coach i flere år, kan man ikke undgå at se mønstre hos sine klienter, og mange gange er...

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

More Articles Like This