ISI Symposium – Dag 1 | Top 10 ting jeg lærte…

Jacob Strøm
Jacob har en kandidatgrad i Idræt (performance) samt en bachelor i Idræt (talentudvikling) fra Aalborg Universitet. Derudover har Jacob adskillige certificeringer på højt internationalt niveau såsom EXOS Performance Specialist, FC Barcelona Sports Nutrition, ICANS Nutritional Medicine Profiler, Poliquin BioSignature Level 1, Poliquin Performance Specialist (PICP) Level 2 samt Precision Nutrition Exercise & Sports Nutrition. Over de sidste 6 år har Jacob specialiseret sig i online & personlig træning og har arbejdet med mere end 1000 klienter, og hjulpet dem med at performe bedre i deres sport, tabe fedt, opbygge muskelmasse og ændre livsstil. Ligeledes har Jacob hjulpet både mandlige og kvindelige professionelle fodbold spillere på højeste niveau i ind- og udland, håndboldspillere og andre atleter med performance optimering gennem bedre kost og træning. Med Jacob som træner, handler det ikke bare om at løfte vægte og spise efter en kostplan, men om at optimere din sundhed, så din krop giver dig de resultater du fortjener!

Disse dage tilbringer jeg i Dublin med Casper Jespersen til ISI Symposium med oplæg af Dr Eric Serrano, Dr Bryan Walsh & Eoin Lacey omkring en helt masse – nørderi:

Eric Serrano
– Immunology and its connection with training and nutrition

Eoin Lacey
– Application of Omegawave within you practice. Assessing CNS, HRV, metabolism and recovery.

Bryan Walsh
– Body composition endocrinology: What coaches and nutritionists need to know.

 

Det har været en MEGET lærerig dag, og mit hoved er næsten ved at eksplodere, så inden det gør det, får du lige mine top 10 ting jeg lærte:

  1. Din evne til at restituere skal diktere din mængde af træning – ikke omvendt. Det betyder at du bliver nødt til at prioritere din restitution og mindske stress. Stress kan være: Miljø, kemikalier (kost, toksiner), social, fysisk, religiøs, genetik, mental, finansielt.
  2. Spis aldrig protein uden fedt. Du finder ikke en protein kilde, som ikke indeholder fedt – måske der er en mening med dette? 😉
  3. Dit fordøjelse system har brug for pause! Det får det ikke hvis du spiser 6 måltider om dagen eller snacker hele tiden… hold dig til 3, 4, maks 5 måltider om dagen.
  4. Hvis du døjer med acne kan det skyldes manglende vitamin B5, vitamin A, vitamin D. Samtidig kan mælkeprodukter (inkl. whey) have en negativ påvirkning herpå.
  5. Når det kommer til fedt indtag, handler det i høj grad om at balancere indtaget! Spis derfor ikke kun fleru-mættet fedt, men varier dine kilder (lige som alt andet skal varieres)
  6. Brug GTI Principle (Goal setting, Testing, Intelligence). Sæt et reelt mål, lav de relevante tests og arbejd intelligent for at opnå disse. Det giver f.eks. ingen mening hovedsagligt at træne under 3 reps hvis målet er fedt tab, eller at gå til holdtræning i Fitness World hvis du ønsker at optimere din sportspræstation.
  7. Dårlig fordøjelse sænker testosteron niveauet, og ja, det er normalt at slå prutter, men de skal ikke stinke og du skal ikke slå prutter hele tiden! Desuden har din fordøjelse en påvirkning på alle andre hormoner, og er derfor afgørende at denne fungere optimalt!
  8. Man ikke isolere et enkelt system i kroppen – fx. hormonsystemet. Dette system interagere med nervesystemet og immumforsvaret hele tiden!
  9. Galde er med til at fordøje og absorbere fedt. Galde er ligeledes med til at øge energi omsætninger gennem øget konvertering af T4 til T3.
  10. Spis ikke det samme igen og igen – heller ikke kalorier. Din krop forsøger at tilpasse sig hele tiden og spiser du fx. 1500 kcal hver dag, igen og igen vil du på et tidspunkt ikke længere tabe dig, og sidste ende tage på… En nem måde at undgå dette på er ved at have dage med højt kulhydrat indtag + lavt fedt indtag og andre dage med lavt kulhydrat + højt fedt indtag. Dette kan let justeres efter mål og aktivitets niveau…

 

Har du spørgsmål til ovenstående så smid mig en besked!

 

Nu står den på afslapning på hotellet inden en ny spændende dag i morgen…

Latest News

5 afgørende tips for muskelopbygning

Når det kommer til muskelvækst kan du finde 1000vis af smarte og hippe metoder på internettet og de sociale medier, men sjældent giver de...

ISI Symposium – Dag 1 | Top 10 ting jeg lærte…

Disse dage tilbringer jeg i Dublin med Casper Jespersen til ISI Symposium med oplæg af Dr Eric Serrano, Dr Bryan Walsh & Eoin Lacey...

Mere end bare et før og efter billede…

Før og efter billeder er oftest super populære, og er også et ekstremt godt redskab at bruge til at måle en klients fremgang. Nogle...

7 vigtige overvejelser – Sådan får du success med din kostplan!

Når man designer sin kostplan, handler det om langt mere end bare et kalorie- underskud eller overskud. Der er mange underliggende faktorer, der skal...

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

More Articles Like This