Hvad er personlig træning med Jacob Strøm?

Jacob Strøm
Jacob har en kandidatgrad i Idræt (performance) samt en bachelor i Idræt (talentudvikling) fra Aalborg Universitet. Derudover har Jacob adskillige certificeringer på højt internationalt niveau såsom EXOS Performance Specialist, FC Barcelona Sports Nutrition, ICANS Nutritional Medicine Profiler, Poliquin BioSignature Level 1, Poliquin Performance Specialist (PICP) Level 2 samt Precision Nutrition Exercise & Sports Nutrition. Over de sidste 6 år har Jacob specialiseret sig i online & personlig træning og har arbejdet med mere end 1000 klienter, og hjulpet dem med at performe bedre i deres sport, tabe fedt, opbygge muskelmasse og ændre livsstil. Ligeledes har Jacob hjulpet både mandlige og kvindelige professionelle fodbold spillere på højeste niveau i ind- og udland, håndboldspillere og andre atleter med performance optimering gennem bedre kost og træning. Med Jacob som træner, handler det ikke bare om at løfte vægte og spise efter en kostplan, men om at optimere din sundhed, så din krop giver dig de resultater du fortjener!

Personlig træning bliver mere og mere populært, men er det noget for dig, hvad gør det godt for og kan man ikke bare klare sig selv? Alt dette svare jeg på i dette indlæg, hvor jeg beskriver hvordan personlig træning hos mig foregår, og hvordan det vil give dig de resultater du drømmer om (og har brug for).

Hvem er personlig træning for?

Personlig træning hos mig er til den kvalitetsbevidste, der ønsker mere velvære, mere energi, mere styrke og en sundere krop at leve i (vi har trods alt kun en). Uanset om du er professionel fodboldspiller eller sidder bag et skrivebord fortjener du den bedste service!

Her er hvad jeg kan hjælpe dig med:

  • PERFORMANCE OPTIMERING

Jeg har i mange år arbejdet med både amatør og professionelle fodboldspillere, håndboldspillere, racerkører, motorcrosskører, svømmere og floorball spillere, og synes at det er enormt spændende, fordi træningsplanlægningen skal være mere specifik, nøjagtig og udfordrende, når målet er performance optimering. Her hjælper 3×10 i en given øvelse uge efter uge, ikke så meget…

  • MUSKELOPBYGNING

Hvis dit mål er muskelopbygning, handler det i høj grad om progressiv overload – noget som langt de fleste glemmer. Dette er i første omgang let, men har du trænet i bare nogle måneder, bliver det hurtigt sværere at opnå resultater, og træningen skal være planlagt og gennemtænkt.

  • FEDTTAB / LIVSSTILSÆNDRING

Hvem gider tabe 20 kg på 12 uger, for så at have taget det hele på 12 uger efter forløbet? Ikke mig, og heller ikke mine klienter! Når målet er fedttab er det vigtigt at der arbejdes med livstilssændringer, som kan give dig redskaberne til at holde vægten i MEGET lang tid. Jeg vil langt hellere at min klient taber 5 kg på 12 uger, men at vægttabet fortsætter lang tid efter endt forløb. Et fedttab er ikke en spurt, men et marathon som skal være udfordrende, sjovt og lærerigt.

  • SMÅSKADER & SKAVANKER

Er der noget værre end hele tiden at have ondt i ryggen, nakken eller albuen? Nej vel! Så få dog gjort noget ved det… måske du allerede har prøvet uden held, og ikke helt tror på du nogen sinde kommer af med det? For langt de fleste er småskader og skavanker ‘nemme’ at komme af med, så længe man har den rette tilgang, og her vil styrketræning, som er planlagt efter dit mål og skadeshistorik nærmest være en genvej!

Er der forskel på personlige trænere?

Der er en KÆMPE forskel! Alle kan kalde sig for personlig træner, og det kræver ingen uddannelse eller kurser at kalde sig det. Dette er enormt ærgerligt, for det kan hurtigt give faget et dårligt ry, præcis som i andre brancher.

Jeg plejer at bruge dette eksempel:

Hvis din store Mercedes, Audi, BMW eller Volvo skal på værksted fordi den trænger til en kærlig hånd, vil du så vælge en du har set på instagram med en fed bil, eller vil du gå til en autoriseret mekaniker, som har en uddannelse bag sig?

Selvfølgelig vil du gå til en udlært mekaniker. Bilen skulle jo nødigt gå i stykker.

Hvis din krop trænger til en kærlig hånd, hvem går du så til?

En med en lang uddannelse og erfaring, eller ham/hende du lige så på instagram i badetøj og med mange følgere og et 3 måneders kursus?

Utroligt nok er der mange som vælger sidstnævnte, og det er på trods af vi kun har en krop, og vi kan ikke købe en ny hvis den går i stykker. Det kan vi trods alt med bilen…

Kroppen er kompleks, og personlig træning handler om meget mere end at lave hårde træninger, så derfor anbefaler jeg altid at man vælger en træner, der som minimum har en bachelor i idræt, fysioterapi, sundhed og ernæring eller lignende.

Så inden du vælger en træner, så tjek lige hans/hendes CV – for din egen skyld!

Hvad kan jeg forvente af et personligt træningsforløb?

Personlig træning hos mig tager udgangspunkt i dit mål, historie & ønsker. Hvert forløb startes med en nøje gennemgang af disse, med uddybende spørgeskemaer med udgangspunkt i funktionel medicin, hvorudfra et forløb skræddersyes med udgangspunkt i den videnskabelige litteratur, så vi sikre at du får de bedste resultater.

For mig handler det ikke om at smadre dig gennem en træning bare fordi jeg kan, men om at give dig gode træninger, som presser dig fysisk og psykisk, viser dig hvem du er, hvad du kan og får dig tættere på dit mål.

Vi kommer ikke til at gøre noget bare for at gøre det, men i stedet holder vi os til planen, og tager dig et skridt tættere dag efter dag.

Hvordan foregår en personlig træningstime?

En personlig træningstime varer som regel 50-55 minutter og vil være nøje planlagt. Når jeg laver programmer tænker jeg altid fremad og laver dem bagvendt, så vi sikre du når det ønskede mål inden for den valgte tidsperiode.

Øvelser, gentagelser, repetitioner, tempo, pauser osv. vil være nøje planlagt og derfor give dig et optimal resultat. Derudover vil der være tid til at snakke om de emner der for dig er vigtige ift. at nå dit mål.

Det er mig som træner, der har den store værktøjskasse, og mit mål er at sortere i redskaberne og kun give dig de redskaber du har behov for.

Træningstimerne handler om dig, og det er vigtigt at jeg giver dig de værktøjer og den viden du behøver.

Hvilken form for træning laver vi?

Jeg er kæmpe stor fan af styrketræning, da det kan tilpasses til ethvert formål og træningsniveau. Derudover er det nemt at synliggøre din fremgang fra træning til træning, så din motivation vil hurtigt stige!

Styrketræning er ikke kun for bodybuildere. Faktisk er der stor forskel på hvordan din træning bør se ud, alt efter om dit mål er vægttab, styrke, sports performance og bodybuilding. Ja der bruges samme udstyr, men programmerne er meget forskellige.

En træningstime vil typisk bestå af let opvarmning (du selv laver 5-10 minutter) inden, lidt dynamisk udstrækning og mobilitets træning. Herefter en styrkesession på 30-45 minutter. Til sidst vil fokus formentlig være at øge din puls mere, og slutte med en form for finisher, hvilket i høj grad øger udskillelsen af endorfiner.

Opbygningen vil selvfølgelig variere alt efter dit mål, niveau og historik.

Latest News

Fiskeolie – hvad du behøver at vide!

Fiskeolie eller omega 3 er et super populært kosttilskud, og med god grund, men de færreste ved hvorfor og hvor meget de reelt set...

ISI Symposium – Dag 1 | Top 10 ting jeg lærte…

Disse dage tilbringer jeg i Dublin med Casper Jespersen til ISI Symposium med oplæg af Dr Eric Serrano, Dr Bryan Walsh & Eoin Lacey...

Mere end bare et før og efter billede…

Før og efter billeder er oftest super populære, og er også et ekstremt godt redskab at bruge til at måle en klients fremgang. Nogle...

5 begynderfejl du skal undgå!

Når man har været træner og coach i flere år, kan man ikke undgå at se mønstre hos sine klienter, og mange gange er...

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

More Articles Like This